dinsdag 3 september 2013

De eerste schoolweek

Naar buiten in de eerste schoolweek
In het begin van een nieuw schooljaar moet de energie van de kinderen die uit vakantie komen gekanaliseerd worden. Er zijn altijd instappers die hun plaats moeten vinden. Zij kunnen het best de anderen en hun leraar leren kennen in een informele situatie. Daarom gaan we buiten. Dit is de ideale situatie om vriendschapsbanden te hernieuwen, aan te knopen of net te vermijden. Dit alles met als doel rust in de groep te brengen. Rust die het ons mogelijk zal maken tot het echte werk te komen.

Om hieraan tegemoet te komen, maken we drie uitstappen deze week.
Op maandagnamiddag gaan we naar het Story-plein,
op woensdagvoormiddag bezoeken we het designmuseum in Gent,
op vrijdagnamiddag gaan we zemmen in de Blaarmeersen.


De vakantie is voorbij
Op maandag 2 september stonden niet alleen de kinderen maar ook ik, Heidi, vol spanning op. Voor het eerst is er op onze Freinetschool Het Prisma een 3de groep in het lager. Ik het het geluk deze te mogen begeleiden. 
De kinderen in onze groep zijn: Melody, Chioma, Anass, Mira, Isra, Adriana, Omar, Clara, Andreea, Thibo, Chance, Jannes, Naomi, Joni en Anaïs. Sommige kinderen zaten vorige jaren bij Micha of Leentje in de groep. Sommigen komen voor het eerst naar het lager. Sommigen zijn helemaal nieuw op onze school. We zullen ons best doen de nieuwe kinderen op te vangen.


Wat deden wij in de vakantie?
  • Clara ging haar oma en opa bezoeken in Kazachstan.
  • Joni ging op reis naar Frankrijk en moest afscheid nemen van haar kat Moris.
  • Jannes ging ook op reis naar Frankrijk en beleefde daar veel avonturen. Hij zag zijderupsen, kon varen met de kajak en reed op een quad.
  • Naomi haar papa kocht een moto.
  • Adriana ging bowlen en liet een bal van 6 kilo op haar teen vallen. Dat deed pijn.